Търси

Hotel 4*

  • Мароко
  • Имперски тур., Имперски тур
  • 8 дни / 7 нощувки
  • нощувка, закуска и вечеря
671€
Магията и мистиката на Мароко оживяват в продължение на осем завладяващи дни, опознаващи впечатляващите императорски градове в последното царство на Северна Африка. Посетете великолепните градове Маракеш, Фес, Мекнес, Рабат и Казабланка.

Иформация за пакета (хотели)

Hotel 4*****
Държава: Мароко
Курорт/град: Имперски тур., Имперски тур
8 дни/ 7 нощувки

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*
- 3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*
- 3 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел 4*

Информация за екскурзиите предвидени в този пакет

Маракеш - „Перлата на запада“
Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на гробниците на Са‘адин, градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята. Но градината, точно обратното и това е благодарение на едно голямо име в света на висшата мода Ив Сен Лоран. Именно на именития дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство (срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за: Гробницата на Са`адин, Двореца Бахия.
Фес
Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето;Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко.
Мекнес
Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел Мансур, Националната ферма за жребци и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за руините на Волубилис.
Казабланка
Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека, сградата на съдебната палата, черквата "Сакре Кьор". Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Рабат
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. в Северозападната част на Мароко и е нейна столица. Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Интересни забележителности са: кулата Тур Хассан - с недовършеното 50 метрово минаре; Мавзолеят на Мохамед V; Университет; Музей на мароканското изкуство; музей на народните занаяти; музей на древността; останките на древния град Сала, където се намира най-хубавият археологически музей в Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цени
 
стандартна стая (нощувка, закуска и вечеря)
Начална дата Крайна дата Крайна дата за рани записвания Групови цени Настанявания Цена в евро Вид на промоцията
2017-10-03 2017-10-10 на човек в стая с 2 легла 701€ n/a
2017-10-03 2017-10-10 на човек в стая с 1 легло 804€ n/a
2017-10-03 2017-10-10 за трети човек в стая с 2 легла 689€ n/a
2017-10-03 2017-10-10 2 възрастни и 1 дете /02-11.99/ в 1 стая 2079€ n/a
2017-10-10 2017-10-17 на човек в стая с 2 легла 686€ n/a
2017-10-10 2017-10-17 на човек в стая с 1 легло 788€ n/a
2017-10-10 2017-10-17 за трети човек в стая с 2 легла 673€ n/a
2017-10-10 2017-10-17 2 възрастни и 1 дете /02-11.99/ в 1 стая 2033€ n/a
2017-10-17 2017-10-24 на човек в стая с 2 легла 681€ n/a
2017-10-17 2017-10-24 на човек в стая с 1 легло 778€ n/a
2017-10-17 2017-10-24 за трети човек в стая с 2 легла 671€ n/a
2017-10-17 2017-10-24 2 възрастни и 1 дете /02-11.99/ в 1 стая 2012€ n/a
Цената включва: * Самолетен билет София – Агадир – София с директен чартърен полет на BH Air; * Летищни такси; * Трансфер летище – хотел – летище; * Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до 60x40x30 cm; * 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*; * 3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*; * 3 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел 4*; * Посещение и разглеждане на Рабат; * Посещение и обиколка на Казабланка; * Посещение на руините на Волубилис; * Посещение и обиколка на Фес; * Посещение и обиколка на Маракеш; * Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс; * Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената НЕвключва: * Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара. * Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава; * Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер; * Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място; * Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място; * Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място.
Програма по дни: ДЕН-1 / вторник Агадир - Маракеш Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Агадир. Кацане на летището в Агадир.Трансфер от летището до Маракеш.Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. ДЕН-2 / сряда Маракеш – Фес Закуска. Отпътуване за Фес. Транзитно преминаване по главен път Маракеш-Фес. Почивка за обяд. След обяд отпътуване за Фес. Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. ДЕН-3 / четвъртък Фес Закуска. Разглеждане на очарователнит град Фес. С повече от 12 века история,както и медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-старият университет на планетата, Фес е многообразен град, известен с великолепието на избледнялата си слава. Медина, Фес ел Бали, е огромна лабиринтна мрежа от алеи за намотаване, обгърнати от древни стени. Разглеждане на фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Алеите са облицовани с учебни зали или молитви, като например мадрас или великолепния мавзолей на Мулей Идрис Зауая, най-важният храм на светеца в Мароко. Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка. ДЕН-4 / петък Фес – Волубилис – Мекнес - Фес Закуска. Отпътуване за древният град Волубилис.Първоначално построен от финикийците, градът се е появил по време на Римската империя и добре запазената Арка на Каракала все още стои с четлив триумфален надпис, който се гордее с победите във Великобритания и Германия. Остатъците от храма и базиликата също са все още видими, както и броят на великолепните мозайки, които намекват за богатството и богатството на Волубилис в разцвета си. Обиколката продължава през скалите, каскадите и овощните градини към скалистия проход, увенчан от свещеното светилище Moulay Idriss Zerhoun на хълма, което е обявено за пра-внук на пророка Мохамед, който е признат за исляма в Мароко. Отпътуване към Мекнес за обиколка на бившата императорска столица.Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Разглеждане на стените и красиво украсените порти на Баб Мансур и Баб Ел-Кхеми, огромния площад Ел Хедхим, Дар Ел Мак сук и житниците на Муле Исмаил. Отпътуване за Фес.Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка. ДЕН-5 / събота Фес – Рабат – Казабланка Закуска.Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън. Свободно време за обяд. Отпътуване за столицата Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. ДЕН-6 / неделя Казабланка – Маракеш Закуска. Разглеждане на Казабланка. Ще имате възможност да се насладите на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетите елегантните булеварди на френския колониален булевард Nouvelle и величествената джамия на Hassan II. Разходка из старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дърветаОтпътуване за Маракеш. Пристигане по обяд. Настаняване в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка. ДЕН-7 / понеделник Маракеш Закуска. Панорамна обиклка на Маракеш. Посещение на гробниците на Са‘адин, градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Следобед свободно време. Вечеря. Нощувка. ДЕН-8 / вторник Маракеш – Агадир - София Закуска.След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София с директен чартърен полет. Полетно разписание: Превозвач: BH Air София – Агадир 08:00 – 12:30 Агадир – София 12:40 – 16:40 * Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно. * Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език. * Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.
 

Видове туризъм: Уикенди/Пакети, Календар, Екскурзии